Domotica Systemen

Uw huis of bedrijf van de toekomst met domotica van Energize-IT

Wat is domotica?

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in het gebouw om functies te besturen (verwarmen, ventileren, openen/sluiten, verlichten, beveiligen, ontzorgen etc.) en diensten uit de omgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.
De formele definitie: ‘Domotica omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond gebouwen, die elektronische informatie gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van functies ten behoeve van bewoners en dienstverleners.’                                                                      
 
Fibaro

Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren van uw woon en werkomgeving. Met het intelligente systeem van modules en sensoren past u uw woning of kantoor gemakkelijk aan en maximaliseert u hiermee uw comfort, veiligheid en efficiëntie van energiegebruik.

Het Fibaro Systeem controleert en bewaakt de status van de individuele componenten en indien nodig informeert het u over een incident. Fibaro kan automatisch uw apparatuur uitschakelen wanneer u niet thuis bent om energie te besparen of weer aan wanneer u thuis komt voor uw comfort.Of u waarschuwen als iemand een raam vergeten is te sluiten. De verlichting dimmen naar de benodigde lichtsterkte en deze eventueel automatisch aanpassen naar uw stemming of de weersomstandigheden.

Veiligheidimage8_hclite_eng

Fibaro kan eventueel worden geïntegreerd met uw bestaande alarmsysteem of onafhankelijk als alarmsysteem opereren.Elk component opereert onafhankelijk van uw alarmsysteem, als deze beschadigd zou zijn of niet zou werken kan Fibaro bij een detectie van brandgevaar bijvoorbeeld zelf rolluiken en/of ramen openen, ventilatie activeren of de verlichting inschakelen.U heeft geen VPN connectie of een statisch IP adres nodig om het systeem van afstand te kunnen bedienen en de handmatige bediening van uw schakelaars blijven normaal werken, zelfs bij een totale uitval van uw internetverbinding, Wifi netwerk of een defect aan het systeem zelf.